Cerascreen Rapid, test nutritivne intolerance

Specifični IgG4

Koda: 730009
Prodajno pakiranje: 1 kos

 

Opis: Cerascreen® RAPID G4 je test intolerance za kvalitativno določitev specifičnih IgG4 protiteles v polni krvi ali serumu. Ta test lahko izvaja le medicinsko osebje, ki je usposobljeno za uporabo in vitro diagnostičnih izdelkov in zanj ne potrebujete dodatne laboratorijske opreme.

Uporablja se kot podporno orodje zdravnikom pri diagnosticiranju bolnikov, ki imajo najverjetneje intoleranco na hrano in kažejo začasno zapoznele klinične simptome, kot so:
- nepravilno delovanje ali težave s prebavili,
- trajni glavoboli,
- bolečine v sklepih, arterioskleroza,
- migrene,
- depresija.

Intoleranca na hrano je hipersenzitivna reakcija na zaužito hrano in jo je moč reproducirati. Za razliko od alergij takojšnjega tipa (tip I), pri katerih se telo takoj odzove na snov, ki alergijo povzroča (npr. z oteklimi ustnicami ali pordečelo kožo), se posledice intolerance pokažejo šele nekaj ur ali celo dni po zaužitju. Zaradi te zakasnele reakcije je diagnoza pogosto zelo težavna. Dodatno se lahko intoleranca na hrano manifestira preko številnih drugih simptomov, zaradi česar se povezava med intoleranco in zaužitjem določenega živila pogosto spregleda. Kljub temu se povečuje število zaznanih korelacij med intoleranco na hrano in povišanimi koncentracijami protitelesc IgG4, ki so specifična za posamezno živilo.

Vsebina enega pakiranja:

1 Testna ploščica z 12 alergeni in tremi kontrolami
1 Testna raztopina
1 Raztopina za izpiranje
1 Razvijalec
1 Evalvacijski list
1 Samosprožilna lanceta
1 Mikropipeta za odvzem krvi 20 µL
1 Brizga 5 ml
1 Gaza z alkoholom
1 Gaza navadna
1 Protibakterijski obliž

 Prodajna mesta:

Pharmagena d.o.o.
Stegne 11, Ljubljana
Nakup


Diagnostične storitve