Nazaj na članke

                                                 

 Tema: Čiščenje ušes


Zdravnik otorinolaringolog ORL dr. Mezzoli je za svoje paciente izumil vrsto pripomočkov za domačo uporabo, med njim je tudi pripomoček za varno čiščenje ušes.   

 


Pripomoček za domačo uporabo Auricolav je namenjen varnemu izpiranju in čiščenju ušes v domačem okolju. Kot pravi dr. Mezolli, Auricolav omogoča preventivno preprečevanje nastajanja zamaškov iz ušesnega masla ter odstranjevanje teh zamaškov in ekcemov iz zunanjega slušnega kanala. Uporaba pripomočka se priporoča tudi za odstranjevanje mikoznih tvorb v zunanjem slušnem kanalu ter za lažje odstranjevanje izcedka kot posledice patološkega akutnega vnetja ušesa in zunanjega slušnega kanala. Auricolav je zelo koristen za uporabnike slušnih aparatov, saj čiščenje zunanjega ušesnega kanala izboljšuje učinkovitost slušnih aparatov in povečuje slušne sposobnosti.


Pripomoček je sestavljen iz brizgalke in tulcev za čiščenje slušnega kanala različnih premerov. Uporabnik lahko tako izbere najbolj ustrezno velikost nastavka za ušesni kanal, ki ga je potrebno očistiti. Količina vode, ki jo vbrizgamo v uho, omogoča enostavno odstranitev ušesnega masla.

 

Patentirani nastavek/tulec vsebuje sistem za sproščanje pritiska, ki zagotavlja kar največjo varnost ter preprečuje tveganje za povečan pritisk na membrano bobniča.

 

Uporaba: Izberemo stožčast tulec za čiščenje ušes, ki se najbolje prilega našemu sluhovodu. Povežemo tulec in brizgalko. Brizgalko potopimo v vodo (v umivalnik), toplo približno 37°C. Pri izpiranju se voda in produkt čiščenja - vosek - odstranijo skozi srednji kanal stožčastega tulca. Za mehčanje in lažjo odstranitev večjih ali trših zamaškov iz ušesnega masla priporočamo, da kanete 5 kapljic vazelinskega olja v zunanji sluhovod. Počakajte vsaj pol ure. Glava naj bo medtem nagnjena na drugo stran ali pa vstavite košček vate v zunanje uho. Izdelek je namenjen za večkratno uporabo.