Tema: Čiščenje črevesja, klistiranje

Zdravilni učinki klizme. Kako si pomagamo?


Čistilna klizma ali klistir je že znana iz prazgodovine. Uporabljal jo je Hipokrat, o njej so pisali v Ajurvedi. Kaj že konkretno čisti klizma? Zagotovo lahko rečemo, da klizma ne čisti zgolj debelega črevesja, temveč tudi celotno črevesje. Čisti tudi vse žolčne poti in seveda celoten organizem!
 

Pomembno je vedeti, da vsak del debelega črevesja skrbi za posamezne organe in sisteme našega organizma. Če je kakršen koli del debelega črevesja zamašen, ali povedano drugače, ne diha in je neaktiven, to pomeni, da ta organ vleče za seboj negativne informacije v naš organizem. Strupeni odpadki zamašijo črevo, preidejo v kri in sprožijo občutke utrujenosti ter povzročijo bolezni. Obloge na debelem črevesju slabijo krčenje mišic, kar povzroča upočasnitev prehoda prebavljene hrane, in posledično zastoj blata. Posledica tega je bolezen prebavnega trakta. Ko je razvidno iz slike, ima debelo črevo, prek svojih notranjih povezav, povezavo praktično z vsem organizmom. Čiščenje črevesja ali klistir je koristen zato, ker čisti ne samo črevesje, temveč tudi celoten organizem in vse njegove organe.

Pomembni pogoji za čiščenje črevesja.
Metoda klistiranja je dokaj preprosta. Klistir je lahko dobiti v External link opens in new tab or windowlekarni. Za učinkovito in varno čiščenje črevesja je priporočena fiziološka raztopina, segreta na 35 °C - 40 °C, poseben klistir z okroglo konico, natančen urnik klistiranja, priporočljivo je zjutraj, med 5. in 7. uro. Najbolje je, da čiščenje debelega črevesja izvajate 2-krat letno: 12 dni v pozni jeseni in 12 dni spomladi. To so osnovni pogoji za vse, ki si želijo vzdrževati v čistoči svoje črevo in organizem. Prav za ta namen je italijanski zdravnik dr. G. Mezzoli izumil NIOLAV klistir set  za čiščenje črevesja. NIOLAV klistir set je prilagojen za varno in prijazno domačo uporabo. Sestavljen je iz sterilnega klistirja in fiziološke raztopine 250 ml. NIOLAV klistir set očisti strupene odpadke, ki so se nabrali v organizmu, in sicer stisnjeno blato, blatne obloge, mokroto ter zajedavce.

Zdravilni NIOLAV kistir set vam bo pomagal normalizirati odvajanje blata in očistiti črevo. Priporočeno je 12-dnevno jutranje klistiranje. Ta metoda vam bo pomagala ozdraviti celoten organizem. Izdelek se dobi v lekarnah ali specializiranih trgovinah. Kontraindikacije za čiščenje debelega črevesja so akutno vnetje črevesja, skrita kronična vnetja črevesja, močni hemeroidi, rak, ulcerozni kolitis, diabetes, srčna obolenja (insuficienca) in zelo visok krvni tlak. Šteje se, da je normalno, kadar človek prazni črevo zjutraj, vendar nam praksa kaže drugače. Vsak človek ima svoj notranji prilagojen urnik, čeprav kljub temu za vse velja isto pravilo, da se debelo črevo mora izprazniti vsaj enkrat dnevno. Če se to ne zgodi, pride do zastoja blata v debelem črevesju. Zastoj blata povzroča zastrupitev organizma in vsega, kar v njem živi. To sta flora in favna organizma, ki strada zaradi polnega črevesa. Debelo črevo mora biti prazno. Če je polno, nastajajo težave z vsem, kar nadzira in s čimer je povezano, zato je čiščenje črevesja je zelo pomembno.